Vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur!
Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır!
Meyveler mükemmel lif kaynağıdır!
- Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir.
- Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar.
- Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır.
- Kansızlığı yenmek için meyve en önemli besin kaynaklarından biridir.
Kolesterolün Düşmanı
Her yaşta ortaya çıkabilen, ancak ilerleyen yaşlarda daha da ciddi bir sorun haline gelen kolesterol, kalp sağlığının en büyük tehdit unsurlarından biri. Kolesterolü kontrol altına almak ve düşürmek içinse meyve tüketmek gerekiyor. Elma, kiraz, armut, kivi gibi meyveler, C ve E vitaminine sahip olmalarının yanı sıra folik asit de içerdikleri için kolesterolü dengede tutuyor.
Diş Çürümesini Engeller
Kiraz, çilek ve karadut gibi kırmızı meyveler, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olduğu için diş çürümesini engelliyor ve dişlerin daha sağlıklı gelişmesini sağlıyor.
Kiraz güçlü bir antioksidan olan C vitamini açısından oldukça zengindir. Yağ, kolesterol veya sodyum içermezler. Lif, A vitamini, demir, kalsiyum ve protein gibi temel minerallerin yanı sıra ayrıca önemli miktarlarda potasyum içerirler. Buna ek olarak, kirazlar bor, melatonin ve antosiyaninler gibi başka yararlı bileşiklere de sahiptir.
- Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
- Kolesterolü ve kan şekerini düşürür.
- Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etki yapar.
- Kan basıncını önler.
- Gut hastalığını ve iltihabı önler.
Patasyum değeri birçok meyveye göre daha yüksek olan muz, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiğinde kan basıncını düşürerek yüksek tansiyonun normale dönmesine yardımcı olur. Muz içerdiği zengin vitamin ve minerallerle sadece sağlık konusunda değil saç ve cilt bakımı konusunda da oldukça faydalıdır.
- Kalbe ve kas sistemine yararlıdır.
- Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
- Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir.
- Uykuyu düzene sokar.
- Tokluk hissi vererek diyet yapanların ara öğünlerinde yer alır. Daha hızlı kilo verilmesine yardımcı olur.
- Muz kabuğu çeşitli şekillerde yaraya veya sivilceye sürülür.
Tadının güzelliği kadar faydalarıyla da dikkat çeken meyvenin düzenli tüketilmesi halinde vücuda birçok olumlu etkisi vardır. Çileğin diğer meyvelere göre çok sayıda türü olduğu da bilinmektedir. Meyvenin kolay bakteri tutabilir yapısı ve toprağa yakın yetiştirilmesi gibi detaylardan dolayı tüketmeden önce iyice yıkanmasında yarar var. Faydalarının çok olmasına rağmen içeriğindeki şeker oranından dolayı dikkatli tüketilmesi gerekiyor.
- Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır.
- Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller.
- Cilde canlılık kazandırır.
- (100 gr. çilek=30 kalori)
Kayısılar A, C, E, K vitamini ve niasin gibi vitaminler, küçük miktarlarda diğer kilit vitaminler ve buna ek olarak bakır, potasyum, manganez, fosfor, magnezyum ve zengin mineral içeriğine sahiptir. Kayısılar ayrıca mükemmel bir diyet lifi kaynağıdırlar.
- Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir.
- Kalbinizi korur.
- Kemik sağlığını geliştirir.
- Sinirleri gevşetip uyku verir.
Armut, yüksek lif içeriği, yaşamsal besin maddeleri ve mineralleri nedeniyle vücudun genel sağlığı için mükemmeldir. Armut tüketmek kilo vermeye yardımcı olabilir ve kanser, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltabilir.
- Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir.
- (1 adet küçük armut=82 kalori)
- Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.